G.S.M. GRUP DE SOCORS A MUNTANYA


Vídeo elaborat per Ramon Pach amb la col·laboració del Soci de Juneda , Josep-Maria Molgó, que respon bellament a la majoria de dubtes que es pugui tenir sobre el GSM.

En el Centre Excursionista de Lleida havia hagut un Grup de Socors a Muntanya (GSM). En aquells anys no havia els GRAE,, meravellosament tecnificats i dels que ens sentim - la majoria dels muntanyencs - tan orgullosos. Era un grup de voluntaris que arriscarien la seva vida per salvar a excursionistes, escaladors, esquiadors que s'haguessin fet mal a la muntanya. 

El grup de Lleida s'entrenava al voltant del Triangle del Cilindre, on actualment hi ha una escola d'escalada. Estaven dividits en dos grupos: Grup d'escalada i grup d'espeleologia. Tenien el material guardat a les dependències dels bomberos de Lleida, concretament als magatzems del Carrer Bonaire.  La connexió es feia a través de telèfon de casa, el que comportava que no sempre és pugues localitzar als membres del GSM.
En el butlletí del CEL 1980 - Desembre es comunica que es deixa un niu de material de rescat al restaurant de Cellers Hostal del Llac. Disposava de 1 baiard , 1 sac de rescat, 1 motxilla cacolet, 1 aparell de descens, algun estri complementar (que no s'especifica).

Hi eren membres:, Ramon Castillo i Miranda (Alcainer), Ferran Pera i Santandreu, Antonio Serrate i Boneu, Josep Ramon Pach  i Pont, Josep Maria Molgó i Orrit (Soci de Juneda), Ramon Montalà i Peiro, Jordi Mayor i Urgeles, Jordi Vidal, Isaac Melgosa i Alonso, Gabriel Marín i Garcia, Josep Godooy i Fumat. Més tard es va incorporar Enric Sabaté.

Per les publicacions aparegudes al Butlletí del CEL (que ha recollit Enric Sabaté) sembla ser que va funcionar entre 1975 i 1981 (si més no).







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DOCUMENT. LLISTAT PRESOS CAMP DE CONCENTRACIO DEL SEMINARI VELL

ELS BRIGADISTES INTERNACIONALS POLACS DEFENSANT LA CIUTAT DE LLEIDA

LLISTAT DE PRESOS AL BATALLO DE TREBALLADORS DE GARDENY